Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen keukenblad
Belgisch hardsteen geeft een prachtige uitstraling aan uw keuken, of u nu de voorkeur geeft aan een hedendaagse, klassieke of landelijke stijl. De uitstraling van Belgisch Hardsteen is vele malen mooier dan andere soorten hardsteen. Het kan zo zijn dat andere soorten Hardsteen lijken op Belgisch Hardsteen maar die zijn meestal veel vlakker van kleur.

Materiaal Belgisch hardsteen keukenblad
Belgisch hardsteen is een van de bekendere hardstenen en komt zoals de naam al zegt uit België. Belgisch hardsteen is fossiele kalksteen waarvan de oorsprong meer dan 345 miljoen jaar teruggaat toen een tropische zee dit gebied overspoelde. Het is een kalksteen met een uitgesproken blauw grijze kleur. In Belgisch hardsteen zitten veel resten van de diertjes met een kalksteen skelet die op de zeebodem leefden. Belgisch hardsteen is erg populair. Dit komt vooral omdat deze hardsteen een tijdloze natuursteen is. Belgisch hardsteen werd 100 jaar geleden gebruikt, maar vandaag de dag is er nog evenveel vraag naar.

Onderhoud Belgisch hardsteen keukenblad
Wanneer u dagelijks uw Belgisch hardsteen aanrechtblad reinigt met een doek en water, houdt u het schoon en mooi. Op langer termijn heeft het Belgisch hardsteen keukenblad meer nodig. Het keukenblad kunt u goed onderhouden en schoonmaken met groene zeep, maak het één keer in de 4 weken schoon met groene zeep en wax het daarna in met een wax die geschikt is voor Belgisch hardsteen. Een andere optie is om het blad wekelijks goed in te wrijven met olijfolie en na een aantal minuten goed af te poetsen, zo worden kleine beschadigingen aan het blad minder zichtbaar.

Nadelen Belgisch hardsteen keukenblad
Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het Belgisch hardsteen aanrechtblad hard, maar wel poreus. Dit maakt het Belgisch hardsteen aanrechtblad gevoelig voor krassen en vlekken. Bij het schoonmaken zijn er nog een aantal dingen waar u op moet letten. Gebruik geen bleekmiddelen zoals chloor, azijn, riool ontstopper of iets dergelijks. Dit tast het pigment aan van het keukenblad aan.

Belgisch hardsteen keukenblad hittebestendig
Een blad dat gemaakt is van Belgisch hardsteen is een stevig en duurzaam werkblad. Het is ook goed bestand tegen hete pannen. Toch blijft er altijd een kans op een thermoshock. Daardoor ontstaan breuken of scheuren die een hete pan toch onverwachts kan veroorzaken. Zorg er daarom voor dat u altijd onderzetters gebruikt.

Neem contact met ons op of stuur een tekening van uw keukenblad naar verkoop@sknatuursteen.nl en wij maken vrijblijvend een offerte voor u. Bent u benieuwd naar ons assortiment, kom dan eens langs in onze showroom!