Graniet

Graniet ontstaat door de stolling van magma, gestuwd door natuurlijke krachten gedurende vele miljoenen jaren. Een eeuwenoud product met een eigen karakter, het is één van de grootste rijkdommen van de natuur. Het gesteente wordt gewonnen in steengroeven die u overal ter wereld kunt vinden. Hierdoor verschilt het graniet per locatie van kleur en structuur.

Materiaal Graniet keukenblad
Graniet is een extreem harde steensoort die bewerkt kan worden op verschillende manieren. Een graniet keukenblad geeft een schitterend luxe effect in de keuken. Het materiaal is erg duurzaam aangezien graniet 100% natuursteen is zal ieder aanrechtblad een eigen unieke kleur en uitstraling hebben. Er zijn dus vele soorten en kleuren te krijgen, bij ons vindt u de meest verkochte kleuren Graniet.

Eigenschappen Graniet keukenblad
Het merendeel van de granietsoorten is relatief grof van structuur. U moet er daarom rekening mee houden dat natuursteen, zeker bij strijklicht, oppervlakteputjes zal tonen. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product. Het keukenblad is hard, zeer kras bestendig en hittebestendig. Graniet zorgt voor een unieke en sfeervolle uitstraling.

Onderhoud Graniet keukenblad
Een graniet keukenblad is een natuurproduct. Hierdoor kunnen deze aanrechtbladen gevoelig zijn voor bepaalde middelen. Een granieten aanrechtblad schoonmaken met de juiste reinigingsmethode is daarom belangrijk. Ook eist een granieten keukenblad door de porositeit extra onderhoud. Door het blad regelmatig te impregneren kunt u graniet vochtwerend maken. Hierdoor kunnen vocht en etensresten minder makkelijk in het blad trekken, wat de levensduur van uw blad ten goede komt. Verwijder loszittend vuil van het blad. Neem het blad af met een sopje van lauw water en een mild schoonmaakproduct. Wrijf het blad na met een vochtige schone doek om enige resterende reinigingsmiddelen te verwijderen. Droog tenslotte het blad af.

Assortiment Graniet keukenblad
SKnatuursteen beschikt over een groot assortiment aan graniet keukenbladen, namelijk:

Neem contact met ons op of stuur een tekening van uw keukenblad naar verkoop@sknatuursteen.nl en wij maken vrijblijvend een offerte voor u. Bent u benieuwd naar ons assortiment, kom dan eens langs in onze showroom!

BELANGRIJK: Dit product wordt door ons geïmporteerd waardoor wij u een lage prijs kunnen bieden. U moet echter wel rekening houden met een levertijd van circa 3 maanden.